Bildkälla: Stockfoto

Familjen von Koenigsegg köper aktier i Plejd för 4,0 miljoner kronor (ny uppdatering)

(Uppdatering: ytterligare aktieköp, tillägg sista stycket)

Christian von Koenigsegg har den 13 till 28 juli köpt 4 106 aktier i teknikbolaget Plejd, som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation. Aktierna köptes till ett
genomsnittspris på 290,75 kronor per aktie, en affär på 1,2 miljoner kronor. Affären gjordes på Spotlight Stock Market. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Christian von Koenigseggs maka Halldora von Koenigsegg valdes till ny styrelseledamot i Plejd vid årsstämman den 28 april. Familjen von Koenigsegg finns bland de största ägarna i Plejd.

Raw Engineering International, ett bolag närstående familjen von Koenigsegg, har också den 28 juli köpt 736 aktier i Plejd. Aktierna köptes till en kurs på 288,18 kronor per aktie, en affär på 212 000 kronor. Affären gjordes på Spotlight Stock Market.

Alpraaz, ett annat bolag närstående familjen von Koenigsegg, har den 15 juli till 8 augusti köpt
9 428 aktier i Plejd. Aktierna köptes till ett genomsnittspris på 280,30 kronor per aktie, en affär på 2,6 miljoner kronor. Familjen von Koenigseggs aktieköp i Plejd summerar därmed till 4,0 miljoner kronor.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER