Bildkälla: Stockfoto

'Fas 2a-studien ger mer än tillräckliga resultat' - ABG höjer riktkurs för Synact Pharma

ABG Sundal Collier skriver på fredagen att resultaten från Synact Pharmas fas 2a-studie Begin gav mer än tillräckliga resultat och höjer sin riktkurs till 170 kronor per aktie (135) och upprepar köp. Det framgår av en analys.

Vidare skriver banken att resultaten visade på en bättre säkerhetsprofil än väntat och att kandidaten AP1189 verkar ge lika bra effekt som konkurrerande JAK- och TNF-inhibitorer, fast med en mer gynnsam säkerhetsprofil.

Att statistisk signifikans inte uppnåddes för de båda primära effektmåtten lägger ABG inte så stor vikt vid, men kommenterar:

"Med tanke på att företaget målmedvetet ökade studiestorleken med 15 personer för att bli tillräckligt för att uppnå potentiell statistisk signifikans, dämpades marknadens reaktion efter den höga marknadsförväntan."

Bolaget siktar nu på att hålla ett pre-IND (Investigational New Drug) med amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA i Q1 2022 samt öppna inleda en IND och färdigställa designen för fas 2b-studien inför patientrekrytering i H2 2022.

Aktien stiger idag drygt 2 procent till 141,40 kronor per aktie.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER