Bildkälla: Stockfoto

FDA hotar dra tillbaka vissa e-cigaretter i USA - Nolato faller

FDA hotar dra tillbaka vissa e-cigaretter i USA - Nolato faller

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA hotar att dra tillbaka vissa e-cigaretter från marknaden i syfte att förhindra tonåringar från att använda dessa produkter, rapporterar CNBC. Det handlar bland annat om smaksatta e-cigaretter som är populära hos tonåringar, vilket inte uppskattas av myndigheten.

FDA har beordrat fem större tillverkare av e-cigaretter i USA att inom 60 dagar lämnar in planer som visar på hur de ska förhindra tonåringar från att bruka produkterna. Dessa fem varumärken är Juul, Vuse, MarkTen, Blu E-cigs och Logic.

Juul är ett privatägt bolag som knoppats av från Pax Labs sommaren 2017. Vuse ägs av tobaksjätten Reynolds American, MarkTen ägs av tobaksjätten Altria, Blue E-cigs ägs av brittiska tobaksbolaget Imperial Tobacco och Logic ägs av Japan Tobacco International.

[widget_subscribe]

FDA kommer med start idag och fram till tidsgränsen om 60 dagar att undersöka tillverkarnas marknadsföring och försäljning, inklusive att genomföra inspektioner i butiker.

Svenska Nolato påverkas av nyheten och faller omkring 6 procent. Aktien handlas nu för första gången på länge under MA200-dagars.

Länkar och källor:

www.cnbc.com

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER