Ferroamp redovisade en nettoomsättning för tredje kvartalet 2021 om 28,9 miljoner kronor, inkluderat engångsintäkter om 4 miljoner kronor, jämfört med 22,5 miljoner kronor under samma tidsperiod föregående år. Det resulterar i en tillväxt om 28,7 procent jämfört med tredje kvartalet 2020. Under årets nio första månader uppgår nettoomsättningen till 88 miljoner kronor, vilket innebär en tillväxt om 55 procent jämfört med motsvarande tidsperiod föregående år.
Regeringsbeslut öppnar för högre tillväxt från 2022
Den 3 november kom äntligen det beslut Ferroamp väntat på. Regeringen har godkänt förändringar i förordningen om undantag från kravet på nätkoncessionen och tillåter lokal energidelning i mikronät. Ferroamp står därmed med deras PowerShare-teknik redo att kapitalisera på denna goda nyhet. Förordningsändringen träder i kraft redan den 1 januari nästa år. Ledningens tongångar är positiva och det framhålls att flertalet kunder har inväntat detta beslut vilket innebär att flera projekt kommer kunna starta redan i januari. Genom att Ferroamp nu kan erbjuda kunder hela sitt erbjudande bör också efterfrågan spilla över på bolagets andra produkter. Under kvartalet har dessutom ytterligare ett europeiskt land, Holland, öppnat upp för lokal energidelning. Ferroamp har sedan ett år tillbaka ett samarbete med holländska Indutecc kring försäljning och distribution av EnergyHub-systemet och vi ser fram emot kommande nyhetsflöde nu när förutsättningarna är på plats även här.
Kvalitetsstämpel med Wallenstam som ny storägare
Ferroamp aviserade den 13 oktober att bolaget genomfört en riktad nyemission till fastighetsbolaget Wallenstam AB och två institutionella investerare. Nyemissionen inbringade totalt 78,4 miljoner kronor före transaktionskostnader. Wallenstam har sedan ett par år tillbaka varit kund till Ferroamp och att man nu går in som större aktieägare är ett klart kvalitetstecken och skänker trovärdighet till den nytta Ferroamps produkter medför. Att få tillgång till branschspecifik kunskap och ett starkt kontaktnät från ett av Sveriges största fastighetsbolag är även mycket lockande. Emissionslikviden kommer användas till att öka tillväxttakten genom investeringar i försäljning, marknadsexpansion, fortsatt produktutveckling och rådande industrialisering.
Marginellt förändrad riktkurs vid 86 kr (88)
Räknat på en omsättning om 295 miljoner kronor landar vi i en riktkurs om 86 kronor per aktie i vårt basscenario för 2022. Det motsvarar en värdering om 3,6 gånger EV/Sales.