Bildkälla: Stockfoto

Fintechbolaget Juni tar in nya miljoner under en runda ledd av EQT

Fintechbolaget Juni har utökat sin Series A-finansieringsrunda med 52 miljoner dollar. Därmed har bolaget tagit in totalt 73 miljoner dollar, motsvarande 634 miljoner kronor, under A-rundan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den utökade rundan leddes av riskkapitalbolaget EQT Ventures.

”Juni är det snabbast växande fintech-bolaget som vi har sett. Företaget har en imponerande genomsnittlig veckotillväxt på 80 procent på bara fem månader och vi hör bra saker från digitala entreprenörer”, säger Ted Persson, Partner på EQT Ventures.

Juni grundades för drygt ett år sedan och har som affärsidé att underlätta drift och skötsel av e-handelsbolag. En av bolagets första tjänster var en digital dashboard, en form av översiktsbild som hjälper e-handlarna att få en sammanfattande bild av bolagets finansiella flöden.

Bolaget avser att använda det nya kapitalet till massrekryteringar (personalstorleken ska tredubblas innan slutet av 2022), bredda sin produkt samt lansera en fullt integrerad kreditprodukt.

Juni värderades till cirka 760 miljoner kronor under en tidigare runda i somras. Vad bolaget är värt efter den senaste kapitalinjektionen är oklart.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER