Bildkälla: Stockfoto

Försäljningen av begagnade personbilar sjönk i maj men bilhandeln tar marknadsandelar – BCA

Antalet sålda begagnade bilar till privatpersoner i Sverige sjönk med 3,2 procent i maj jämfört med samma månad i fjol. Räknat i antal bilar såldes det 99 888 bilar, vilket är 3 352 färre begagnade bilar än i maj 2019, enligt fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

- Vi ser en minskning med 3,2 procent i försäljningen av begagnade bilar. Nu börjar vi även återigen se att trenden består att bilhandeln tar marknadsandelar i förhållandet till försäljningen från privatpersoner till privatpersoner, säger Johan Browaldh, försäljningschef för Sverige på BCA Vehicle Remarketing.

Bilhandeln sålde totalt 41 270 begagnade bilar till privatpersoner under maj månad, vilket är en minskning med 0,7 procent jämfört med samma månad förra året.

50 003 bilar bytte ägare mellan privatpersoner i maj, vilket är en minskning med 5,2 procent jämfört med samma månad förra året.

- Försäljningen av begagnade bilar minskade något även i maj men vi kan nu se att våra handlare i Sverige tar för sig i konkurrensen från resten av Europa. Andelen exporterade bilar minskade i maj och det var förväntat med tanke på en förstärkt kronkurs men vi ser också att svenska handlare är mer positiva och på allvar vågar konkurrera med handlarna i resten av Europa. Det tyder på en stark optimism om framtida affärer. Följden blir dessutom att prisbilden är urstark de senaste veckorna, fortsätter Johan Browaldh.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser