Bildkälla: Stockfoto

Forskningstungviktare föreslås till Alzecures styrelse

Forskningsbolaget Alzecure föreslås få en rejäl förstärkning till sin styrelse i form av professor Jan Lundberg. Han kommer även att investera kapital i bolaget.

Jan Lundberg har mer än 25 års erfarenhet från ledande befattningar i globala läkemedelsbolag, bland annat som global forskningschef vid Astra och därefter Astra Zeneca samt global forsknings- och utvecklingschef vid amerikanska läkemedelsjätten Eli Lilly. Han var även medgrundare till medtech-bolaget Aerocrine, som sedermera köptes upp av brittiska Circassia Pharmaceuticals för 1,8 miljarder kronor.

"Vi är otroligt tacksamma och glada över att Jan Lundberg både vill bli styrelsemedlem och investera i Alzecure, med den fantastiska erfarenhet och kunskap som han besitter. Vi är övertygande om att detta kommer att bidraga mycket positivt till vår fortsatt framtida utveckling”, säger Martin Jönsson, vd för Alzecure, i en kommentar.

Alzecure utvecklar en bred portfölj av småmolekylära produktkandidater för CNS-sjukdomar, med fokus på Alzheimers sjukdom och smärta. Området intresserar professor Lundberg.

Han har under sin karriär varit med och lett utvecklingen av mer än 200 läkemedelskandidater.

För närvarande är han styrelsemedlem i fyra olika läkemedels- och bioteknikbolag, och hans stora erfarenhet inom forskning och utveckling med ett stort intresse för centrala nervsjukdomar blir en stor tillgång för Alzecure, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

"Alzecure har en fantastiskt spännande och lovande projektportfölj inom områden med mycket stora medicinska behov och inom områden som jag arbetat med. Jag skulle vara glad att kunna ansluta mig till bolaget i denna spännande utvecklingsfas och kunna bidra till bolagets fortsatta framgångar", säger Jan Lundberg i en kommentar.

Jan Lundberg föreslås väljas in som ledamot i samband med vårens stämma den 15 maj. Exakt hur stort belopp som Lundberg kommer att investera anges inte i pressmeddelandet. Alzecure är också aktuella med en företrädesemission. Bolaget tar in 53 miljoner kronor, där 11 procent ska gå till affärsutveckling, 64 procent till forskning och utveckling och 25 procent till rörelsekapital.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER