Bildkälla: Stockfoto

Första handelsdag för APAC blir 26 maj - pris satt till 100 kronor per aktie

Spac-bolaget Aligro Planet Acquisition Company, APAC, förväntas börja handlas på Stockholmsbörsen den 26 maj efter att anmälningsperioden för den aktuella emissionen öppnats idag. Priset i erbjudandet har fastställts till 100 kronor per A-aktie och anmälningsperioden löper till 25 maj, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Erbjudandet kommer tillföra APAC 1 miljard kronor, varav bolagets sponsorer har åtagit sig att förvärva motsvarande cirka 8,4 procent. Ankarinvesterare är Carnegie Fonder, Altira, M2 Asset Management och Stena Finans som tecknar A-aktier för 295 miljoner kronor, motsvarande 29,5 procent av erbjudandet.

APAC har valt att ge ut teckningsoptioner till alla aktieägare som inte löser in aktier vid ett förvärv. Två optioner ska ge rätt till att teckna en ny aktie.

Till skillnad från Bures Spac har APAC-aktieägare alla möjligheter att påkalla inlösen av samtliga sina A-aktier och återfå 100 procent av priset i erbjudandet.

APAC avser att inom 24 månader förvärva ett onoterat bolag i Norden som har en stark ESG-profil inom sektorerna digitala affärsmodeller, hållbar konsumtion och grön teknik. Nasdaq Stockholm har med sedvanliga villkor bedömt att APAC uppfyller noteringskraven på börsens huvudlista.

Förvärvsbolaget APAC har bildats av bland andra investeraren Hans Eckerström, entreprenören Richard Båge och förvärvsspecialisterna Peder Egnell och Anna Sundberg.

Hans Eckerström är investeringschef och IR-ansvarig i APAC. Richard Båge är styrelseordförande, Peter Egnell är vd och Anna Sundberg är finanschef. I styrelsen sitter även Bengt Baron, Jenny Keisu, Helene Willberg och Magnus Silfverberg.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER