Bildkälla: Stockfoto

Fortsatt oro för coronavirusets spridning - Atlant Multi Strategy minskade 1,2 procent i oktober

Fonden Atlant Multi Strategy minskade 1,2 procent i oktober. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 2,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Angående utvecklingen på marknaden uppger förvaltaren att föregående månads prognos till stor del visade sig stämma överens med verkligheten. Enligt förvaltaren präglades månaden till stor del av en ökad volatilitet på marknaden samt en tilltagande oro för coronvirusets spridning. Däremot menar förvaltaren att bolagens rapporter i sin helhet kom in över förväntan.

"I november blir en inte alltför begåvad gissning att vi kommer att få se fortsatt volatilitet, där det amerikanska presidentvalet går in i sin slutfas, samtidigt som osäkerheten kring Corona-virusets framfart och dess implikationer är skyhög. Trots detta väljer vi att inta en försiktigt positiv ansats inför november, och har under den kraftiga nedgången i slutet av oktober generellt sett utökat våra långa positioner", skriver förvaltaren.

Redan i september minskade fonden sin likviditet och ökade sina positioner i Edge, Sharp och Protect. Förvaltaren nämner dock att dessa investeringar vid oktobers slut inte hade avkastat positivt.
Atlant Multi Strategy, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-1,2
Fond i år, förändring i procent2,8
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER