Bildkälla: Stockfoto

Förväntningar på att Apple presenterar mixed reality-headset får aktien att stiga i förhandeln

Idag väntas Apple gå ut med nyheten om ett mixed reality-headset på Worldwide Developers Conference. Detta skulle vara den första stora produktkategorilanseringen sedan Apple Watch, skriver Wall Street Journal. Aktien stiger 1 procent i förhandeln.

Apple har arbetat med headsetet i sju år och har skjutit upp lanseringen flera gånger, skriver affärstidningen. Headsetet väntas kosta omkring 3 000 dollar, betydligt dyrare än konkurrenters headset. Det kan jämföras med Meta Platforms dyraste Quest Pro-headset för omkring 1 000 dollar.

Headsetet har potential att starta ett skifte till ett nytt gränssnitt hur användare arbetar, spelar spel och konsumerar underhållning, enligt analytiker på Oddo.

Wedbush förväntningar på headsetet ligger på 150 000 enheter under första året, baserat på status i leveranskedjan i Asien. Analytikern har rekommendation outperform med riktkurs 205 dollar på Apple, noterar Bloomberg News.. Wedbush bedömer att AI-strategi kommer att vara i centrum på utvecklarkonferensen WWDC.

Morgan Stanley som har outperform på aktien med riktkurs 190 dollar noterar att försäljningstillväxten för App Store var den högsta någonsin i maj, något som kan ge uppsida till prognosen för Q3.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER