Bildkälla: Stockfoto

Free2Move upptar lån på 2 miljoner kronor från storägare

Teknikbolaget Free2Move har upptagit lån om 2,0 miljoner kronor från dess största aktieägare Soffloch Advice i syfte att säkra en sund tillväxt, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Avsikten är att nyttja den starka efterfrågan på sänkta driftkostnader genom energioptimering som råder bland fastighetsägare, offentliga förvaltningar och privatpersoner.

Lånet löper med en 1,5 procent månatlig ränta och förfaller till betalning den 31 mars 2025 eller tidigare om bolagets ekonomi kraftigt förändras och bolaget finner detta förmånligt.

"Vi gör vad vi kan för att rulla ut det våra kunder efterfrågar avseende solpaneler, produktion av egen förnybar energi, och möjligheten till digital övervakning och styrning vilket stoppar resursslöseri. För att kunna säkra leveranser behöver vi i en tid av komponentbrist säkra tillgång på insatsvaror genom större inköp av särskilt avgörande komponenter. Större inköp innebär även förbättrade inköpspriser. Vi ser stora möjligheter på marknaden och drar nytta av synergier mellan våra dotterbolag", säger Leif Syrstad, vd på Free2Move Holding.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER