Bildkälla: Stockfoto

Game Chest hade 5 500 betalande abonnenter i maj, i linje med bolagets förväntningar

Gamingbolaget Game Chest har under maj haft ett stort fokus på att ingå ytterligare partnerskap med spelstudios och publicister med ett mål om att etablera ett långsiktigt och lönsamt samarbete för båda parter. Game Chest har under månaden identifierat ett flertal och initierat kontakt vilket har tagits emot väl. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under maj har bolaget lagt en grund och intensifierat utvecklingen av bolagets spel Wurm Online. Spelet kommer genomgå större innehållsuppdateringar men även att lanseras mot ytterligare marknader och plattformar.

Vi kliver nu även in i sommarperioden av året, som även är en lågsäsong inom marknaden. Koncernen har med detta sett en mindre minskning av betalande abonnenter och har nu 5 500 abonnenter i maj, jämfört med 6 000 i april. Minskningen på 8 procent är sett till föregående sommaren en förbättring då minskningen var 11 procent. Nedgången av abonnenter är helt enligt bolagets förväntan under sommarperioden, då det generellt spelas mindre datorspel.

- Denna nedgång om cirka 8 procent är en förbättring gentemot föregående år då det generellt är en större global minskning av spelare under sommaren i bolagets nuvarande kundgrupp. Jag ser glatt på att vi har etablerat en större och starkare kundbas under året, ett arbete vi kommer fortsätta med framöver, kommenterar vd Robin Bäcklund.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER