Bildkälla: Stockfoto

Gamestop-rallyt börjar få ny ånga efter kryptiskt inlägg från storägare

Gamestop-rallyt verkar ha återvänt med aktien upp drygt 60 procent i förhandeln på torsdagen.

Det är oklart vad som nu driver på uppgången efter att aktien rusat med 1 600 procent i januari. Då handlade det om att småsparare började massivt köpa aktien för att driva ut blankarna. När detta väl inträffade tvingades blankarna köpa tillbaka de lånade aktierna för högre kurser vilket drev på ytterligare uppgången i Gamestop.

I början av februari hade hajpen kring aktien lugnat ned sig och istället var det politikernas tur att börja fråga ut involverade i vad som hade föranlett rallyt.

Men nu verkar man ha fått ångan upp igen. Nyhetsbyrån Reuters skriver att det som potentiellt driver på Gamestop igen är ett kryptiskt inlägg på Twitter från Ryan Cohen, storägare och styrelseledamot i Gamestop. Småspararna har valt att haka på.

På det kända Reddit-forumet Wallstreetbets skriver flera om hur de tankat igen aktien för att driva upp den på nytt. "Köpt mycket fler GME idag, fortsätt kämpa!", skrev en person.

Uppgången under torsdagens förhandel har även smittat av sig på andra aktier som Koss Corp, Sundial Growers och AMC Entertainment som samtliga är upp med dubbla procenttal.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER