Northrop rapporterade ett betydligt bättre resultat än förväntat och indikerar nu ett starkare år än vad som indikerades för tre månader sedan. CrowdStrikes uppgång var troligen en reaktion till den svaga starten på året för aktien.
"Kongsberg Gruppen är det säkerhetsbolag som har klarat av det senaste året bäst, vilket kan förklaras av bolagets positionering inom maritimt, rymd, säkerhet och teknologi. Efter fusionen med Rolls Royce maritim har bolaget sett goda synergier som har integrerats snabbare och mer kosteffektivt än förväntat. Trots att bolaget har mött marknadens försäljningsförväntningar så har bolaget visat en bättre vinstmarginal än tidigare. Det är tydligt att bolaget har lyckats med att skapat en attraktiv nisch", kommenterar Sinclair.
Bolaget nämnde en möjlig spin-off av Kongsberg Digital som enligt förvaltaren vore en spännande utveckling. Aktien steg med 6,8 procent under april.
Vidare skriver förvaltaren att säkerhetsjätten Lockheed Martin rapporterade en försäljning som låg i linje med förväntningarna men en bättre än förväntad vinst per andel.
"Bolaget har haft en något svagare försäljningsutveckling av stridsflygplanet F35, som en effekt av Covid-pandemin. Bolaget förväntar sig en normalisering under nästa år. Det finns fortfarande frågor kring den planerade fusionen med Aerojet Rocketdyne men bolaget förväntar sig ett godkännande. Detta kommer ge bolaget stora möjligheter inom hypersonic-området. Hypersonic utveckling är en storsatsning för många säkerhetsbolag och typiskt definierar hastigheter över 6 000 km/t och i många tillfällen betydligt mer", skriver fondens förvaltare avslutningsvis.
Det största innehavet i fonden var Lockheed Martin med en portföljvikt på 7,90 procent. Även L3 Harris Technologies och Northrop Grumman vägde tungt med 7,00 respektive 6,60 procent.
Global Security Fund, % | april, 2021 |
Fond MM, förändring i procent | 1,8 |
Fond i år, förändring i procent | 10,54 |