Bildkälla: Stockfoto

Gynnades av Li Ning - UBS Equity China Opportunity steg 2,13 procent i april

Fonden UBS Equity China Opportunity steg 2,13 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 1,28 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 0,64 procent och är därmed sämre än index som har ökat 0,38 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Bin Shi.

Främsta bidragsgivare under april var TAL Education, Li Ning och Netease. Li Ning rapporterade en onlineförsäljning som växt kraftigt och som låg före internationella varumärken såsom Nike och Adidas. TAL Education rekylerade när rapporten kom in bättre än väntat och när marknaden fick tid att bearbeta förra månadens regulatoriska förändringar.

I den negativa vågskålen fanns Ping An Insurance och Yihai International. Ping An föll tillsammans med den breda sektorn. Yihai Internationals rapport kom in svagare än väntat både på översta raden och nettovinst. Förvaltarna är dock fortsatt positiva till bolaget och lyfter fram dess starka varumärke.

Förvaltaren skriver att innan 2021 tog vid var de oroliga för värderingarna i de sektorer som gått starkt. Den pågående rekylen bedömer de dock vara temporär och orsakad av stigande inflationsutsikter och stigande ränta.

Bland fondens största innehav fanns inför maj Tencent, TAL Education Group, Alibaba, Kweichow Moutai och Ping An Insurance Group.

Angående Alibaba skriver förvaltaren följande.

"E-handeln kommer att fortsätta att växa i Kina till fördel för fysisk handel. Alibaba är enligt oss det bolag som har bäst position för att utnyttja trenden."

UBS Equity China Opportunity, %april, 2021
Fond MM, förändring i procent2,13
Index MM, förändring i procent1,28
Fond i år, förändring i procent-0,64
Index i år, förändring i procent0,38
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER