Bildkälla: Stockfoto

Handelsbanken drar ned resultatprognoser för Getinge men noterar också uppmuntrande signaler

Handelsbanken upprepar i dag sin korta och långa rekommendation på medicinteknikbolaget Getinge om köp respektive outperform. Banken har dragit ned på resultatprognoser för Getinge men noterar också uppmuntrande signaler.

"Ökande motvind via inflationstryck, flaskhalsar till följd av personalbrist och recessionsdynamik som lär bidra till lägre investeringar för sjukhusen under 2023 gör att vi har sänkt våra resultatprognoser för Getinge för 2022-24 med 4-8 procent", skriver banken.

Samtidigt menar bankens analytiker Rickard Anderkrans att den motvind som Getinge möter är välkänd och redan tycks vara inprisad i marknaden (aktien har tappat drygt 50 procent sedan årsskiftet) samt att en del positiva omständigheter lätt glöms bort.

"Vi noterar uppmuntrande signaler från positiva swingfaktorer som en normaliserad influensasäsong, återhämtning för volymerna inom planerad kirurgi samt betydande förvärvspotential. Trots att våra prognoser är lägre än Getinges finansiella mål i det medellånga perspektivet handlas aktien på EV/EBITA 6x (2025p)", skriver banken.

Q3-rapporten den 19 oktober lär bli relativt svag med fallande organisk orderingång och försäljning.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER