Bildkälla: Stockfoto

Handelsbanken upprepar köp i Essity - prishöjningar ger stöd för vinsttillväxt i andra kvartalet

Handelsbanken sänker riktkursen för hygien- och hälsobolaget Essity till 330 kronor, från 340 kronor, men upprepar rekommendationen köp.

"Även om vi förväntar oss att Essity kommer att presentera en svag Q1-rapport (23/4), menar vi att den nuvarande aktiekursen redan diskonterar detta. Istället uppmuntras vi av Essitys kommunicerade prishöjningar då detta ger stöd för vår syn att Essitys vinsttillväxt kommer att återkomma under det andra kvartalet. Därtill borde en mer proaktiv inställning till prissättningen bidra till en betydande minskning av marginalvolatiliteten framöver", skriver banken.

Handelsbanken har sänkt estimat för att avspegla högre massapriser och en lägre organisk tillväxt under det första kvartalet.

Bankens ebita-prognos för det första kvartalet ligger på 3 466 miljoner kronor, vilket är 12-13 procent lägre än den nuvarande konsensusprognosen. Jämfört med första kvartalet 2020 innebär det en nedgång på 35 procent.

"I samband med rapporten tror vi dock att Essity kommer att uttrycka sig förhållandevis positivt om framtidsutsikterna", skriver banken.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER