Bildkälla: Stockfoto

Hittills starkare än väntade resultat på Wall Street

Resultaten för första kvartalet visar hittills mycket starkare än väntade resultat på Wall Street. Och detta är en trend som väntas fortsätta under 2021. Enligt konsensussammanställaren Factset är S&P 500-bolagen på väg mot ett av sina bästa kvartal med positiva överraskningar någonsin.

Det skriver Axios.

Utfallen visar inte bara att resultatminskningarna har upphört för amerikanska bolag utan också att bolagen presterar bättre än väntat och att ekonomin motiverar all hype, konstaterar Axios.

Efter en stark vecka med bankrapporter i förra veckan, har 81 procent av S&P 500-bolagen som hittills har rapporterat visat positiva överraskningar. Utfallet är i nivå med den näst högsta andelen av positiva överraskningar sedan Factset började följa datan 2008.

Vinsttillväxten mot motsvarande kvartal i fjol ligger på 30,2 procent.

Den positiva utvecklingen väntas fortsätta under året. Enligt analytikerna spås tvåsiffrig vinsttillväxt under de kommande tre kvartalen i år mot bakgrund av högre vinster och lättare jämförelsetal från 2020 till följd av coronapandemin.

I sammanhanget är det värt att notera att endast 9 procent av S&P 500-bolagen hittills har rapporterat siffror för första kvartalet. Och av dessa många banker med mindre än väntade kreditförluster.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER