"Inflationen och löneökningarna ligger på problematiskt höga nivåer, samtidigt som vi ser ekonomiska indikatorer som tyder på en allvarlig avmattning i den globala ekonomin. Detta sätter den amerikanska centralbankschefen Jerome Powell i fokus", skriver T. Rowe Prices internationella chefsekonom Nikolaj Schimdt i en kommentar.
"Och när det gäller penningpolitiken finns det bara en sak att göra - ytterligare åtstramning. Detta tyder på att vi kommer att få se en kombination av en svagare aktiemarknad, en ökad kreditspread, en starkare dollar och stigande räntor".
Även brittiska Abrdns seniora ekonom Luke Bartholomew är inne på samma linje. Enligt Bartholomew är varje tal som Powell håller signifikanta för marknaden, och det som kommer hållas imorgon kommer vid en extra viktig tidpunkt.
"Powell kommer troligen att betona att politiken fortfarande har en lång väg att gå innan Fed kan känna sig nöjd med att den på ett avgörande sätt har lyckats återställa prisstabiliteten. Detta är viktigt eftersom marknaden på senare tid har uppträtt som om Fed har svängt bort från sin hökaktiga hållning", skriver Bartholomew i ett mejl.
Även svenska aktörer har ögonen riktade mot USA. I ett marknadsbrev skriver Swedbank att man förväntar sig en trippelhöjning (75 punkter) från Fed i september. Vid slutet av året spår Swedbank en ränta inom intervallet 3,5-3,75 procent. I nuläget ligger styrräntan på intervallet 2,25-2,5.
I juli kom konsumentpriserna in på 8,5 procent, drivna av matpriser samtidigt som energipriserna - vilket legat bakom uppgångarna i tidigare mätningar - sjönk. Kärninflationen, inflationen justerat för mat och energi, steg med 5,9 procent på årsbasis