Bildkälla: Stockfoto

Hollywood-kändisar varnar för att amerikanska biografer riskerar bli utslagna av coronapandemin

Flera Hollywood-kändisar har undertecknat ett offentligt brev med uppmaningen att de är rädda för att de amerikanska biograferna riskerar att bli utslagna av coronapandemin. Enligt brevet riskerar 69 procent av små och medelstora biografer ansöka om konkurs eller stänga permanent utan finansiellt stöd. Det skriver Guardian.

Brevet har undertecknats av fler än 70 regissörer och producenter och branschorganisationer som National Association of Theater Owners, Directors Guild of America och Motion Picture Association. Bland de som undertecknat brevet finns James Cameron, Clint Eastwood, Martin Scorsese, Barbara Broccoli, Michael G Wilson, Patty Jenkins och Michael Bay.

Pandemin tvingade amerikanska biografer att stänga i mitten av mars. Stora biografägare som AMC Entertainment and Cineworld’s Regal Cinemas har återöppnat med reducerad kapacitet i många amerikanska städer, men inte i storstäder som Los Angeles och New York City.

Ansträngningar för att få tillbaka amerikaner till biografer har visat sig vara en besvikelse och Hollywood-studios har senarelagt premiären för storfilmer som "Black Widow" och "Top Gun: Maverick" till 2021.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER