Bildkälla: Stockfoto

Hoodin och Qmed gör satsning i Nordamerika

Hoodin och Qmed Consulting tar ett uppdrag i samarbete med den amerikanska organisationen Regulatory Affairs Professionals Society, RAPS. Under januari och februari 2020 ska ett större program mot den nordamerikanska marknaden starta med bred lansering mot drygt 500 bolag, enligt ett pressmeddelande.

Annons

"Vi har tidigare avvaktat med USA av den enkla anledningen att vi ville ha mer erfarenhet och referenser innan vi går in och tar position. Nu har vi den kvalitetsstämpeln, vi har en fantastiskt bra plattform och vi har processer på plats för att hantera volym", konstaterar vd Marcus Emne.

Hoodin och Qmed har tagit fram ett skräddarsytt koncept riktat till medtech-företag som täcker in behovet för Post Market Surveillance. Företag inom medicinteknik måste bedriva bevakning av information som berör deras produkter för att bibehålla rätten att sälja produkten inom EU. Liknande lagstiftning finns även för läkemedelsbolag, ett område Hoodin och Qmed ska satsa på i USA under våren.

"Samarbetet med RAPS i kombination med Qmed consulting kommer ge oss en snabb väg in på den amerikanska marknaden", uppger Hoodin-chefen.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser