Bildkälla: Stockfoto

Huawei och China Mobile kan buda på brasilianska Oi – media

Huawei och China Mobile kan buda på brasilianska Oi – media

Kinesiska Huawei och statliga China Mobile kan komma att tillsammans lägga ett bud på brasilianska telekombolaget Oi. Det skriver tidningen O Globo, enligt Reuters.

Enligt O Globo lockas de kinesiska intressenterna av 5G-möjligheterna i Brasilien. De ser en stor tillväxt på det området när Brasilien börjar rulla ut den nya tekniken. Oi framstår då som extra intressant givet att det har 360 000 kilometer av fiberinfrastruktur på plats.

Oi har inte velat kommentera uppgifterna till Reuters. Huawei har däremot dementerat dem i ett uttalande. Bolaget säger sig inte vara intresserade av att köpa Oi eller någon annan brasiliansk telekomoperatör.

I förra veckan rapporterade samma nyhetsbyrå om förhandlingar för Oi:s mobilenhet med Telefonica och Telecom Italia. Därtill ska bolaget även föra preliminära samtal med AT&T och ett annat kinesiskt bolag.

Oi försattes 2016 under konkursskydd för att omstrukturera skulder på 65 miljarder real, motsvarande 154 miljarder kronor. Bolaget kämpar fortfarande med att komma på fötter.

Länkar och källor:

www.reuters.com

www.reuters.com

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER