Bildkälla: Stockfoto

Huawei vill prata med Bidenadministrationen om handelsrestriktionerna

Huawei vill, separat från Peking, hålla samtal med Bidenadministrationen om handelsrestriktionerna och gripandet av finanschefen Meng Wanzhou. Det har Tim Danks, vice president för riskhanteringen och relationer med partners på Huawei i USA, uppgett för Nikkei Asia.

”Vi vill ha en diskussion separat från den kinesiska regeringen. Vi vill inte bli klumpade in i den diskussionen”, sade Danks.

Huawei har inte haft någon kontakt med Bidenadministrationen sedan den tillträdde i slutet av januari. Bolaget hoppas att samtalen kan starta inom kort.

Danks sade att om diskussionen blir av så kan man komma fram till en ”pragmatisk lösning” som stillar den amerikanska regeringens oro och arbeta tillsammans framåt.

Huawei befinner sig i dag på USA:s svartlista vilket gör att bolaget bland annat är förhindrat från att få tillgång till viktiga komponenter från amerikanska underleverantörer. Det har lett till att Huawei tappat sin förstaplats inom smartphones. Det var den förra Trumpadministrationen som kom att svartlista bolaget av nationella säkerhetsskäl.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER