Bildkälla: Stockfoto

Huvudförhandlingen mot Carlström ställs in för femte gången - Dagens Juridik

Huvudförhandlingen i insiderbrottmålet mot Johan Carlström, storägare och ordförande i Fingerprints, ställs in för femte gången. Det är beslutet av domstolen, skriver Dagens Juridik.

Carlström har tidigare yrkat att huvudförhandlingen ställs in om det inte har kommit in ett positivt besked kring ett vittnesförhör före den 26 oktober. Då vittnet är i Taiwan och inte kan närvara på grund av risk för egen hälsa från coronapandemin har tingsrätten försökt få till ett förhör via videolänk.

Nu tvingas tingsrätten konstatera att det inte ”finns något positivt besked om att han kan höras via videolänk. Det finns inget som tyder på att frågan kommer att få en lösning inom kort”.

Förutom vittnesfrågan väljer domstolen också att sida med Carlström kring de privata försvararkostnaderna och att argumenten från hans försvarare väger tungt.

”Det är fråga om ett mål som är planerat att pågå under ett relativt stort antal rättegångsdagar och det är uppenbart att detta kräver ett omfattande förberedelsearbete. Det som försvaret har anfört i detta hänseende, och om de kostnader som detta kommer att generera, är sådant att det inte kan anses rimligt att avvakta ytterligare med att ta ställning till om förhandlingen ska ställas in eller inte”, skriver domstolen om kostnaderna.

Huvudförhandlingen var planerad att påbörjas den 9 november.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER