Bildkälla: Stockfoto

Imint ökar intäkterna och vänder till vinst i fjärde kvartalet

Mjukvarubolaget Imint redovisar ökande intäkter och vänder till positivt resultat i fjärde kvartalet 2020, jämfört med förlust motsvarande kvartal i fjol. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Nettoomsättningen steg 39,1 procent till 15,3 miljoner kronor (11,0).

Rörelseresultatet blev 3,5 miljoner kronor (-1,9), med en rörelsemarginal på 22,9 procent.

Resultatet före och efter skatt var 2,7 miljoner kronor (-1,9). Resultat per aktie hamnade på 0,30 kronor (-0,21).

Styrelsen föreslår ingen utdelning, i likhet med föregående år.

- Vi har lyckats väl med att fördjupa samarbetet med flera viktiga kunder inom smartphonemarknaden. Vår ambition att bredda vår produktportfölj inom videoförbättring har slagit väl ut, och vi har ökat innehållet i vår leverans till flera kunder. En viktig produkt har varit Vidhance Selfie Mode, som anpassar videoförbättring när mobilens framkamera används. Vi har också lyckats väl med att komma djupare i våra kunders modellprogram, och därmed fortsatt få upp volymerna för telefoner med Vidhance integrerat. Dessa båda faktorer samverkar till det goda försäljningsresultatet, kommenterar vd Andreas Lifvendahl i bokslutet.

- Vi avslutade 2020 med tre viktiga affärer i december. Vi tecknade ett treårigt tilläggsavtal med vår kund Xiaomiför en ny Vidhance-funktion som ger bra intäktsförstärkning till vår basaffär. Utanför smartphonemarknaden fick vi en ny intressant kund inom industriell AR-teknik, och ett mer långsiktigt utvecklingsuppdrag inom bärbar konsumentelektronik. Kunden i detta fall är framförallt positionerad inom sociala medier, men har även fysiska produkter i sitt sortiment. Båda dessa affärer har ingen stor kortsiktig effekt på vår försäljning, men representerar två spännande områden för framtiden. Affärerna är också en signal om hur vårt rykte om teknisk excellens och vårt varumärke växer vidare och blir känt för flera, fortsätter Andreas Lifvendahl.

- Så från en lönsam plattform och med ett mycket kompetent och sammansvetsat team, gör vi nu oss redo att öka investeringstakten på bredare front, för att skapa bästa möjliga jordmån för mångårig god tillväxt. Vi går in i 2021 med gott humör och framgång som mål, kommenterar Andreas Lifvendahl framtidsutsikterna.

Imint, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning15,311,039,1%
Rörelseresultat3,5-1,9
Rörelsemarginal22,9%
Resultat före skatt2,7-1,9
Nettoresultat2,7-1,9
Resultat per aktie, kronor0,30-0,21
Utdelning per aktie, kronor00
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER