Bildkälla: Stockfoto

Insideranalys: Mest positiva köphumöret bland insynspersoner sedan 2011

Insideranalys: Mest positiva köphumöret bland insynspersoner sedan 2011

Under januari-februari ligger köpandelen på 78 procent – den högsta noteringen under årets två första månader någonsin med Insiderfonders 26-åriga historik. 

Insiderindex noterades över 150 för femte månaden i följd vilket betyder att insynspersonernas köphumör fortsätter även i februari. Det visar Insiderfonders rapport Insideranalys för februari.

Insiderfonders Insiderindex noterades till 185 i februari. Det innebär att index har noterats över 150 de senaste fem månaderna. Senast en lika positiv insynshandel noterades under en sammanhängande femmånadersperiod var i december 2011 och före det i februari 2009.

Under januari-februari ligger köpandelen på 78 procent – den högsta noteringen under årets två första månader någonsin med Insiderfonders 26-åriga historik. Köpandelen de senaste 18 månaderna uppges vara i fortsatt stigande trend. 

Insynshandeln är positiv i de flesta branscher men i IT-branschen är endast 55 procent av de 94 insynsaffärerna under månaden köp, uppger Insiderfonder. Insynshandeln i fastighetsaktier sticker ut positivt. I januari uppgick köpandelen till 94 procent och den följdes upp med 89 procent i februari.

Det globala insiderindexet noterades under månaden till 157 och insynspersonerna var exempelvis fortsatt positiva på flera asiatiska marknader. Det land med positivast insynshandel just nu är Israel där insiderindex på 184 i januari följdes upp med 195 i februari. 

Månadens insideraktie är Tele2, där sju insynspersoner köpte aktier efter bolagets kvartalsrapport som släpptes den 2 februari. Totalt köpte de 33 140 aktier till ett värde om 3,2 miljoner kronor vilket innebär en genomsnittskurs på 97 kronor. 

Om man ska tro insynsstatistiken kan alltså Tele2 vara ett bra framtida köp. Tekniskt uppvisar aktien också en stigande primärtrend och har nu rekylerat ner mot MA200-dagars.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER