Bildkälla: Stockfoto

Intressant nisch med lovande utsikter för Ayima Group - Penser

Sista stycket uppdaterat på grund av tekniska problem

Intressant nisch med lovande utsikter

Ayima är ett konsultbolag inom digital marknadsföring med huvudsakligt fokus på sökmotoroptimering. Med kunder som British Airways, Wells Fargo och Johnson & Johnson samt en genomsnittlig erfarenhet på de anställda om 8-10 år är Ayima bland de ledande bolagen inom sökmotoroptimering. Senaste åren har kantats av vikande försäljning och lönsamhet men senaste kvartalen skvallrar om att tillväxt åter är tillbaka.
Stark tillväxt på underliggande marknad
Till skillnad mot traditionell marknadsföring erbjuder digital marknadsföring åtskilliga fördelar i form av segmentering och mätbarhet samtidigt som det är mer kostnadseffektivt. Med anledning av detta estimeras marknaden som helhet leverera en CAGR om 14% fram till 2025, samtidigt som den mer nischade marknaden för sökmotoroptimering estimeras växa med 20% under samma period..

Motiverat värde

Till följd av gynnsamma utsikter och ett gediget arbete med kostnadskontroll ser vi ett motiverat värde per aktie på 17–18 kronor. Värderingen tar avstamp i en kassaflödesvärdering med stöd av en relativvärdering bestående av svenska IT-konsulter.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER