Bildkälla: Stockfoto

Investors rapport möts med upprepade köp och höjda riktkurser, Kepler undantaget

Wallenbergarnas investmentbolag Investor får flera upprepade köprekommendationer och höjda riktkurser efter sin delårsrapport för fjärde kvartalet på torsdagen. Pareto Securities, ABG Sundal Collier, SEB och Danske Bank är bara några av de som sällar sig till listan. Här finns också Handelsbanken som höjer riktkursen till 705 kronor (651).

Banken skriver att Investor handlas till en substansrabatt på 17 procent, enligt egna estimat. Detta är betydligt längre än genomsnittet för de andra svenska investmentbolagen och utgör en intressant inträdesnivå vid nuvarande aktiekurs.

”Bland annat då vi bedömer att kostnadsbesparingar kommer att förbättra marginalerna i många av innehaven samt att skuldsättningen är under målnivån”, skriver Handelsbanken.

Ett av analyshusen som avviker i sin syn på Investor är Kepler Cheuvreux som upprepar behåll. Detta då aktien uppges vara rimligt värderad vilket begränsar uppsidan. Riktkursen höjs dock till 605 kronor (575) på en antagande substansrabatt av 20 procent. Den nuvarande rabatten i Investor är 16 procent.

Investors B-aktie handlas senast på cirka 625 kronor.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER