Bildkälla: Stockfoto

IPO-aktuella Acast planerar nya förvärv men vill inte expandera till nya vertikaler för tillfället

Det börsaktuella poddannonsplattformen Acast planerar på att använda den största delen av den kommande kapitalinjektionen till förvärv, men det är inte aktuellt att expandera till nya potentiella vertikaler för tillfället.

- Strategin som vi exekverar på är så pass framgångsrik att vi vill fortsätta att fokusera på vårt spår, berättar finanschefen Emily Villatte i en intervju med Finwire och tillägger att expandera till nya vertikaler inte är aktuellt för tillfället.

Bolaget ska som en del av denna satsning göra en börsnoteringsemission omfattande både befintliga och nyemitterade aktier på totalt cirka 1,3 miljarder kronor, exklusive övertilldelningsoptionen. Aktien börjar handlas på First North den 17 juni.

Bland ankarinvesterare märks bland annat Alecta och Handelsbanken Fonder som ska hjälpa till att finansiera fortsatt fokus på tillväxt och uppskalning av affären.

10 procent av emissionslikviden ska gå till återbetalning av ett lån, 40 procent till investeringar på den organiska tillväxten och resterande 50 procent är avsatt till potentiella företagsförvärv, enligt prospektet.

Vad letar ni efter i dessa möjliga uppköpskandidater?

- Det kan vara teknikförvärv som passar in i strategin, förvärv som låter oss komma in i nya geografiska marknader eller bolag som har en delvis liknande verksamhet som oss i mindre skala, förklarar Emily Villatte.

Den sistnämnda punkten kan ses som särskilt relevant då allt fler vill ha en del av den snabbt växande ljudbranschen, men det verkar finanschefen inte särskilt oroad över.

- Om man är i en bransch där det inte finns någon konkurrens så är man nog i fel bransch, resonerar Emily Villatte och avslutar:

- Det finns konkurrenter som vill göra liknande lösningar men vi har alltid legat i framkant och haft en vinnande strategi med en unik teknikplattform och en framgångsrik marknadsplats för annonsering.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER