Bildkälla: Stockfoto

Kahoot, Bonesupport, Q-Linea och Vaccibody bidrog till god avkastning för Adrigo Small & Midcap L/S

Fonden Adrigo Small & Midcap L/S steg 11,51 procent i december. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 43,6 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Som bidragare till fondes goda avkastning i december lyfter förvaltarna bland annat fram innehaven Kahoot, Bonesupport, Q-Linea och Vaccibody.

"Antalet betalande användare ökade väsentligt för Kahoot vars aktie steg med 330 procent. Bonesupports satsning på fortsatta studier samt marknadsföring medförde kraftig försäljningstillväxt och en kursuppgång om 140 procent. Q-Linea tecknade ett globalt partnerskap med Thermo Fisher för kommersialisering av sin första produkt ASTar. Aktien steg närmare 200 procent. Norska Vaccibody redovisade flertalet studier och tecknade ett stort utvecklings- och kommersialiseringsavtal med Roche. Vaccibody steg omkring 300 procent under 2020.", kommenterar förvaltarna Staffan Östlin och Johan Eriksson.

Vidare menar förvaltarna att börsen spelar i det högre tonregistret och lyfter fram att det i USA noteras SPAC:s i en väldigt fart samt att förvärvsdrivna bolag, särskilt inom gaming, premieras på börsen i Sverige. Förvärv generellt och bolag som är drivna av en förvärvsstrategi i synnerhet är något som förvaltarna ställer sig avvaktande till.

Adrigo Small & Midcap L/S, %december, 2020
Fond MM, förändring i procent11,51
Fond år 2020, förändring i procent43,6
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER