Bildkälla: Stockfoto

Karnov Group stiger med 3,6 procent i dagens premiärhandel på Stockholmsbörsen

Karnov Group stiger med 3,6 procent i dagens premiärhandel på Stockholmsbörsen

Affärsinformationsbolaget Karnov Group började idag den 11 april handlas på Stockholmsbörsen. Intresset för att teckna aktier i nyintroduktionen var mycket stort och erbjudandet blev kraftigt övertecknat. Teckningskursen var på förhand bestämd till 43 kronor per aktie.

Karnov Group är en leverantör av affärsinformation inom juridik, skatt och revision samt miljö, hälsa och säkerhet i Danmark och Sverige.

Ankarinvesterare är Fjärde AP-fonden, Lazard Asset Management och Vind som förvärvar aktier för 615 miljoner kronor, motsvarande 14,7 procent av aktierna i bolaget. Huvudägare och säljare av aktier är Five Arrows Principal Investments, som är den europeiska private equity-verksamheten inom Rothschild & Co Merchant Banking.

Aktien har hittills idag handlats till 44,51 kronor som lägst betalt och 47,965 kronor som högst betalt. Klockan 10.00 var senast betalt 44,55 kronor, vilket är en uppgång med 3,6 procent jämfört med teckningskursen på 43 kronor. Aktier för 120 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag. Bolaget har 97,67 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 4,35 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER