Bildkälla: Stockfoto

Kavaljer Investmentbolagsfond ökade 7,4 procent i augusti - sålt General Electric och köpt Ratos

Fonden Kavaljer Investmentbolagsfond steg 7,4 procent i augusti. Det framgår av en månadsrapport.

Bäst utveckling under månaden hade Medcap, Embracer och Apple. Svagast utveckling hade Lundbergs, Danaher och Markel Corp.

Förvaltaren kommenterar tre innehav.

"Latour är ett synnerligen framgångsrikt och välskött investmentbolag men efter att aktien handlas till en rekordstor premie har fonden minskat ägandet i Latour (3,6 procent). Istället har kapital investerats i Investor, Svolder och VNV Global som alla handlades med en rabatt."

"Svolder som är inriktat mot mindre bolag har från tid till annan handlats med premie, vilket inte är osannolikt att så kommer ske igen då Svolder för många är ett enkelt sätt att få exponering mot mindre bolag som ofta kan vara svåra att investera i då de har en sämre likviditet."

"I VNV Global finns unga bolag med högre risk men stor potential. Därför har fonden valt att ha en mindre exponering mot VNV Global (2,2 procent)."

Nytt innehav är Ratos som främst investerar i icke noterade nordiska bolag. Förvaltaren kommenterar även det.

Ratos var fram till 2010 ett mycket framgångsrikt. Sedan dess har kursen fallit med över 70 procent. Sedan tre år har bolaget en ny ledning och 2019 ser ut att bli en vändpunkt för Ratos då både resultat och tillväxt förbättrades kraftigt. Den goda organiska tillväxten har fortsatt under det andra kvartalet.

Fonden har avyttrat hela innehavet i General Electric.

Aktieandelen i Kavaljer Investmentbolagsfond uppgick vid månadsskiftet till 95 procent, samma som förra månaden.

Kavaljer Investmentbolagsfond, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent7,4
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER