Bildkälla: Stockfoto

Kia ska investera jättesummor i framtidens mobilitet

Biltillverkaren Kia ska investera 29 biljoner won i framtidens mobilitet såsom självkörande bilteknik samt i sina fabriker fram till 2025, ett belopp som motsvarar cirka 220 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

18,8 miljarder won ska investeras i att förbättra lönsamheten i den befintliga biltillverkningen medan 10,1 miljarder won ska gå till att generera affärsmöjligheter genom investeringar i mobilitetsteknik.

Kia tänker även accelerera övergången till elbilar. Biltillverkaren strävar efter att erbjuda elva elbilsmodeller per 2026, och sälja 1,6 miljoner miljövänliga fordon årligen senast 2030. Elbilar ska stå för 880 000 enheter av dessa.

Kia har även bytt namn från Kia Motors till Kia för att reflektera en övergång bort ifrån sin traditionella tillverkningsfokuserade affärsmodell. Elektrifiering står nu i centrum.

Kia guidar för ett rörelseresultat om 3,5 biljoner won detta år på en försäljning om 65,6 biljoner won. Det kan jämföras med ett rörelseresultat om 2,07 biljoner won förra året på en försäljning om 59,17 biljoner.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER