Bildkälla: Stockfoto

Kinesiska tillsynsmyndigheter kan utgöra ett stort hinder för Nvidias förvärv av Arm

Tillsynsmyndigheter i Kina kan utgöra ett stort hinder i Nvidias försök att köpa den brittiska chiptillverkaren Arm från Softbank för 40 miljarder dollar, bedömer analytiker. Det rapporterar CNBC.

En analytiker menar att Kina kan blockera affären. Det skulle inte vara första gången kinesiska tillsynsmyndigheter blockerar en amerikansk chiptillverkare från att köpa en europeisk aktör. 2018 blockerade China’s State Administration for Market Regulation (SAMR) Qualcomm från att köpa nederländska NXP.

En senior analytiker på research-firman Gartner bedömer att Kina vill se specifika garantier innan man ger grönt ljus till affären. Vissa av dessa garantier kan vara orimliga och utanför Nvidias kontroll.

En annan analytiker på CCS Insight är inte förvånad att Kina utgör ett stort hinder på den regulatoriska sidan, givet att landets teknikindustri "har byggts på Arm".

Förutom Kina har affären mötts av kritik i Storbritannien. Man är bland annat oroade över att Nvidia kan komma att flytta det brittiska huvudkontoret eller göra nedskärningar i landet i framtiden.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER