Bildkälla: Stockfoto

Knowit kvarstår som favoritaktie hos Handelsbanken

Knowit kvarstår som favoritaktie hos Handelsbanken

Handelsbanken gör bedömningen att rekryteringssituationen kommer att förbättras för HiQ och Knowit efter CGI:s förvärv av Acando.

"Acando har varit konkurrenskraftigt vid rekrytering, men när bolaget nu sugs upp i en nordamerikansk IT-gigant, förväntar vi att bolaget förlorar en del av dess flexibilitet och smidighet då organisationsstrukturen hos anglosaxiska bolag tenderar att vara mer strikt och hierarkisk. Denna kultur passar inte alltid med det nordiska sättet att arbeta, där konsulter ofta är mer ”entreprenöriella” i termer av frihet och uttryck av nya ideer. Vi tror därför att en del av Acandos konsulter kommer att se sig om efter nya möjligheter bland de lokala aktörerna med ett större nischfokus, i synnerhet som en betydande del av CGI:s fokus kommer att handla om integrering under den närmaste tiden", skriver Handelsbanken i en kommentar.

Gällande priset på Acando indikerar den betydande premien som CGI betalar ett stort intresse för IT-konsultsektorn i Norden.

"HiQ handlas redan till EV/EBIT 15x, men om vi applicerar CGI/Acando-multipeln om 14,5x på Knowit, skulle detta implicera en uppsida på drygt 50 procent. Givet denna option – i kombination med hög rekrytering, låg personalomsättning och potential via en högre beläggningsgrad – kvarstår Knowit som vår favoritaktie bland de svenska IT-konsulterna", skriver Handelsbanken.

De skriver vidare att den mest sannolika budgivaren på HiQ och Knowit skulle vara en internationell aktör med tidigare låg närvaro i Norden, såsom HCL, IBM eller Tata Consultancy.

Handelsbanken har köp på Knowit och sälj på Hiq, enligt den nyligen uppdaterade rekommendationsstrukturen.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER