Bildkälla: Stockfoto

Köpt aktier i Rugvista - Adrigo Small & Midcap L/S sjönk 7,87 procent i mars

Fonden Adrigo Small & Midcap L/S minskade 7,87 procent i mars. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 4,79 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Staffan Östlin och Johan Eriksson.

Fondens innehav i Bonesupport och Atlantic Sapphire sjönk under månaden till följd av bolagsspecifika nyheter. Samtidigt steg fondens största innehav Bergman & Beving med 19 procent.

"Bonesupport meddelade att FDA önskar mer information innan ett potentiellt snabbgodkännande av Cerament G inom indikationen beninfektion. Idag saknas en standardiserad metod för beninfektioner, varför FDA möjliggör ett snabbspår. Återkopplingen gällde just info om nuvarande behandlingsalternativ där det inte rådde några oklarheter gällande bolagets produkt. Förseningen blir ca 12 mån och helt klart fanns det förväntningar i kursen på ett positivt besked redan idag", kommenterar förvaltarna.

Östlin och Eriksson tyckte marknaden överreagerade på beskedet och har ökat fondens position sedan förseningen annonserades.

Vidare skriver förvaltarna att Atlantic Sapphire rapporterade om dödlighet i USA för en av deras tillväxttankar. Bolaget har tidigare haft en incident vid den danska anläggningen då ASA bytt fallerande filter i USA för 4 av 6 tillväxttankar. Månadens incident skedde i en av tankarna ASA ännu inte bytt filter på.

"Laxodling, varde sig på land eller i hav, är riskabelt men år för år kommer volymrisken att minska för ASA. Vid full utbyggnad skall volymrisken vara i paritet om inte lägre än traditionellt odlad lax. Vi ser fortsatt stor potential i Bolaget och en sektorvinnare i takt med att utbyggnaden fortgår i USA då lax odlad på land har väsentligt lägre miljöpåverkan kontra traditionellt odlad lax samt varumärket som ASA etablerar", skriver förvaltarna.

Under månaden har fonden köpt aktier i Rugvista som är en av Europas ledande försäljare av mattor på nätet. Under de senaste åren har bolaget haft en årlig omsättningstillväxt på 24 procent med stigande lönsamhet. Bolaget har fina kassaflöden vilket inte är helt vanligt bland snabbväxande e-handlare skriver Östlin och Eriksson.

Adrigo Small & Midcap L/S, %mars, 2021
Fond MM, förändring i procent-7,87
Fond i år, förändring i procent4,79
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER