Bildkälla: Stockfoto

Lannebo Teknik Småbolag vinnare när storinnehav får bud från Atlas Copco

Lannebo Teknik Småbolag vinnare när storinnehav får bud från Atlas Copco

Aktiefonden Lannebo Teknik Småbolag är vinnare när det idag blev offentliggjort att Atlas Copco lade bud på den tyska industriaktören Isra Vision.

Fonden är, enligt data från Morningstar, med god marginal den svenska fond med störst exponering mot Isra Vision. Enligt förvaltaren Helen Broman är bolaget , i och med budet, fondens största innehav.

"Det var inget vi såg hända i närtid, men samtidigt är nischade, duktiga små teknikbolag alltid attraktiva uppköpsobjekt. Isra Vision har en unik position med en stor installerad bas av industriella kameror för ytinspektion", kommenterar Broman.

Budpremien motsvarar nästan 50 procent, jämfört med fredagens stängningskurs. En budkurs som av fondens förvaltaren anser vara rimlig.

Budet gynnar fonden, men aktieutvecklingen har varit svag de senaste månaderna och fonden har då passat på att öka. Broman avslutar.

"Det är positivt för fondens utveckling, men samtidigt är det synd att vi blir av med ett bolag som vi tror starkt på. Isra Vision passar väl in i vår investeringsfilosofi där vi investerar i ett antal tillväxtteman, såsom digitalisering av industrin."

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER