Bildkälla: Stockfoto

Lastbilsstartupen Convoy tar in 400 miljoner dollar

Lastbilsstartupen Convoy har stängt en Series-D finansieringsrunda på 400 miljoner dollar, motsvarande 3,9 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

Rundan leddes av Generation Investment Management, en investeringsfirma som letar efter hållbara investeringar och som tidigare vicepresidenten Al Gore står bakom.

Baillie Gifford, Fidelity Management and Research och Durable Capital Partners var de andra finansiärerna i rundan, exklusive för två till från föregående C-rundan. Jeff Bezos har också investerat i Convoy.

Convoy betraktas som ett Uber fast för lastbilar där fokus ligger på att matcha lediga lastbilar med företag som behöver varor flyttade. Affärssajten Business Insider skriver att denna process annars är mödosam och att det i slutändan slutar med att lastbilarna 15-20 procent av tiden kör utan last, vilket har negativa miljöeffekter.

Convoy ska använda pengarna från rundan till att investera i forskning och utveckling, samt öppna nya kontor för att rekrytera fler säljare och operativ personal.

Den senaste rundan ska värdera Convoy till 2,75 miljarder dollar, enligt en bolagsrepresentant.

Länkar och källor:

www.businessinsider.com

www.businesswire.com

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser