Bildkälla: Stockfoto

Leveranser till Pegatrons fabrik i Kina fördröjda efter Pelosi-möte - Nikkei

Leveranser till Pegatrons fabrik i Kina hölls kvar för granskning av kinesiska tulltjänstemän efter att företagets högsta chef träffade Nancy Pelosi i Taipei. Besöket har fördömts hårt av Peking som även inlett militärövningar i närheten av Taiwan.

Pegatron tillverkar produkter för amerikanska kunder som Microsoft, Tesla och Apple. Leveranserna till fabriken kontrollerades för att se om det bröt mot regeln att kartongerna ej får ha orden "Taiwan" eller "Republiken Kina", öns formella namn. Det säger flera källor till Nikkei Asia.

Pegatrons vice ordförande Jason Chen och andra företrädare för den taiwanesiska chipindustrin träffade Pelosi vid en lunch som president Tsai Ing-Wen stod värd för.

Andra taiwanesiska komponentleverantörer fick också förfrågningar från kunder där de bad dem att se till att leveranserna uppfyller märkningskraven.

De kinesiska myndigheterna upprepade att lådor, fraktdokument, kartonger samt export- och importdeklarationsformulär inte får visa orden "Republiken Kina", "R.O.C." eller "Taiwan", enligt meddelanden från tillverkare som hänvisar till myndigheterna och som Nikkei Asia har tagit del av.

Om något av orden förekommer kommer leveransen att hållas inne och inte skeppas. Reglerna har existerat i flera år. Pegatron har avböjt att kommentera saken.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER