Bildkälla: Stockfoto

Maersk investerar i bolag för att samutveckla gröna marina bränslen

Maersk Growth, som är venturedelen inom danska konglomeratjätten A.P. Möller-Maersk, har gjort en minoritetsinvestering i det nederländska bolaget Vertoro som utvecklar gröna marina bränslen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Maersks investering ska användas för att vidareutveckla och kommersialisera Vertoros patenterade flytande lingin-teknik och möjliggöra för Vertoro att bygga en demoanläggning som kommer tas i drift 2022. Denna anläggning är tänkt att användas för att utveckla gröna marina bränslen.

Hur stor investeringen är framgår inte.

"Ligninbränslen har en lovande potential när det gäller minskning av koldioxid inom shipping. Vi anser att Vertoro är en ledande start-up inom hållbar biomassa-till-vätska-området och vi är glada över att investera i företaget och bli en del av ansträngningarna för att effektivt skala upp produktionen av gröna bränslen. Dessutom tror vi att vi kan erbjuda värde utöver kapital genom expertis och omfattning hos den bredare Maersk-organisationen", kommenterar Peter Votkjaer Jorgensen, Partner på Maersk Growth.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER