Bildkälla: Stockfoto

Mathem ska ta in 500 miljoner kronor – AMF, Kinnevik och Clas Ohlson deltar i nyemission

Mathem ska ta in 500 miljoner kronor – AMF, Kinnevik och Clas Ohlson deltar i nyemission

Den digitala matbutiken Mathem ska ta in 500 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda. De befintliga aktieägarna Kinnevik, Verdane och Clas Ohlson har åtagit sig att delta, liksom AMF. Det framgår av separata pressmeddelanden från bolagen.

Kinnevik tänker investera ytterligare 150 miljoner kronor i Mathem medan Clas Ohlson satsar 27 miljoner. AMF investerar samtidigt 280 miljoner kronor och blir därmed Mathems tredje största ägare.

- Det känns väldigt positivt att våra pensionssparare kan vara med och göra ännu en intressant investering i ett onoterat bolag, med ett starkt varumärke, en tydlig expansionsplan och en framtidsinriktad affärsmodell. Det har potential att bli en riktigt bra affär för spararna, samtidigt som jag hoppas att många även uppskattar att Mathem har ett gediget hållbarhetsperspektiv på sin verksamhet, med höga ambitioner vad gäller saker som gröna transporter och ett hållbart sortiment, säger Anders Oscarsson, aktiechef och ägaransvarig AMF.

Kinnevik har totalt investerat 1,1 miljarder kronor i Mathem och har en ägarandel om 36 procent. Clas Ohlson är femte största ägare med en ägarandel efter finansieringsrundan på 7,7 procent.

Mathem aviserade igår att ett nytt och miljöanpassat lager ska byggas i Larsboda. Anläggningen på 32 000 kvadratmeter beräknas tas i drift under 2022 och ska bland annat drivas av Stockholms största installation av solceller.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER