Bildkälla: Stockfoto

Mattias Gromark som är förvaltare på Atlant Precious kommenterar silverrörelsen

Silver går fortsatt starkt och handlas upp emot 30-dollar nivån. Mattias Gromark som är förvaltare på Atlant Precious kommenterar följande angående den kraftiga rörelsen.

”Silverpriset har många anledningar att stiga på lång sikt, men att banker och centralbanker skulle ligga kort i marknaden är inte en av dem, det är ett missförstånd över hur marknaden fungerar. De korta positioner som vissa hänvisar till för bankerna vägs upp av ett fysiskt innehav vilket inte syns i statistiken. Så man drar fel slutsats.

Silver är en mångsidig metall som både fungerar som en traditionell bevarare av värde och genom en bred användning som industrimetall i allt från elbilar, solpaneler och kylskåp.

Då vi nu är precis i början av en enorm omställning av energi och transportsystem globalt så kommer efterfrågan att växa under överskådlig tid för metaller såsom silver, platina, koppar och nickel."

Vidare kommenterar Gromark att man ska köpa silver och andra metaller eftersom att de efterfrågas på lång sikt men inte i tron att banker och centralbanker kommer att bli short squeezade, för det stämmer inte.

Atlant Precious investerar i ädelmetaller och bolag som utvinner dessa, exponeringen mot silver ligger omkring 30 procent efter att ha ökats innan årsskiftet.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER