Bildkälla: Stockfoto

Melker Schörling har avlidit

Företagsbyggaren och miljardären Melker Schörling har efter en längre tids sjukdom avlidit i sitt hem under helgen. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Ord kan inte beskriva den saknad och sorg vi känner. Vi minns Melker som en fantastisk vän och medmänniska med ett genuint intresse för människor och företagsbyggande”, säger Mikael Ekdahl, ordförande Melker Schörling AB.

Melker Schörling byggde sin framgångsrika karriär på vd-uppdraget på Securitas som han tog 1987. Han blev då en betydande storägare i bolaget, som blev ett av börsens bästa aktier under 1990-talet.

Från Securitas gick Melker Schörling över till att leda Skanska mellan 1993-1998, innan han drog sig tillbaka för att ägna sig åt det egna investmentbolaget.

Melker Schörling AB kom under hans översyn att göra flera framgångsrika investeringar i bolag som Hexagon och Karlshamns (senare AAK). På listan finns också framgångsrika avknoppningar som Hexpol och Loomis, vilket Melker Schörling sålde 2019.

Melker Schörling lämnade sina styrelseuppdrag 2017 och året efter avnoterades investmentbolaget från Stockholmsbörsen.

Melker Schörlings verksamhet kommer att drivas framöver av döttrarna.

“Den företagsgrupp Melker skapat drivs vidare i Melkers anda av döttrarna Sofia och Märta tillsammans med ett stort nätverk av framgångsrika företagsledare”, står det i pressmeddelandet.

Melker Schörling blev 76 år gammal.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER