Bildkälla: Stockfoto

Microstrategy ska fortsätta att köpa bitcoin trots ras - finanschef

Teknikbolaget Microstrategy planerar att fortsätta investera i bitcoin trots det branta raset i den digitala tillgången samt uppmaningen från amerikanska värdepappersmyndigheten (SEC) att revidera sättet de redovisar sina bitcoininnehav. Det uppger bolagets finanschef Phong Le, skriver Wall Street Journal.

"Vår strategi med bitcoin har varit att köpa och behålla, så i den mån vi har kassaflöden i överskott eller vi hittar andra sätt att få in pengar, fortsätter vi att lägga in dem i bitcoin", kommenterade finanschefen.

Vad gäller sättet kryptotillgångar redovisas jobbar SEC för tillfället med att göra reglerna tydligare. Idag redovisas tillgångarna som immateriella tillgångar med obestämd livslängd, likt varumärken och webbplatsdomäner.

Enligt dessa riktlinjer måste företag se över värdet på dessa tillgångar minst en gång om året. Företag måste skriva ner värdet om det sjunker under köpeskillingen, beroende på resultatet av deras värderingstest. Men om värdet stiger behöver företag bara notera en vinst när de säljer tillgångarna, inte medan de håller dem.

"Redovisning är svart och vitt, men "disclosures" tenderar att vara grå", förklarade Le på måndagen och tillade att SEC:s kommentarer var vettiga.

Microstrategy sitter på bitcoins värda flera miljarder dollar.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER