Bildkälla: Stockfoto

Närmare 500 OpenAI-anställda hotar att gå till Microsoft

Nästan 500 anställda på OpenAI har undertecknat ett brev där de säger att de kommer att säga upp sig och följa med den sparkade vd:n Sam Altman till Microsoft om inte AI-bolagets styrelse avgår och återutnämner Altman till vd och Greg Brockman till ordförande. Det skriver Wired.

I fredags avskedade styrelsen Altman och Brockman under stökiga former.

"Den process genom vilken ni avskedade Sam Altman och avlägsnade Greg Brockman från styrelsen har äventyrat allt detta arbete och underminerat vårt uppdrag och företag", står det i brevet till styrelsen.

Anmärkningsvärt är att brevet undertecknats av Ilya Sutskever, företagets chefsforskare och styrelseledamot, som har anklagats för att ha samordnat styrelsekuppen mot Altman från första början.

Innan brevet blev offentligt skrev Sutskever på X att hon ångrar sig.

"Jag ångrar djupt mitt deltagande i styrelsens agerande. Jag hade aldrig för avsikt att skada OpenAI. Jag älskar allt vi har byggt upp tillsammans och jag kommer att göra allt jag kan för att återförena företaget", skrev hon.

Anledningen till att Altman sparkades var för att han inte varit öppen i sin kommunikation med styrelsen och därmed har “styrelsen inte längre förtroende för hans förmåga att fortsätta leda OpenAI”, skrev bolaget i ett pm sent på fredagen svensk tid.

Microsoft är OpenAI:s största aktieägare.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER