En stor nyhet var att man förvärvar Piranha Games, vilket markerar bolagets största förvärv hittills sett till köpeskillingen. Det lönsamma bolaget, som beskrivs som en av Kanadas äldsta oberoende spelutvecklare, köps för en sammanlagd köpeskilling om motsvarande cirka 207 miljoner kronor.
I rapportpresentationen beskrev han förvärvet som fantastiskt, då bolagets ebitda-resultat ökar med 60 procent medan utspädningen endast blir 5 procent.
Flodin ser flera anledningar till varför man lyckades knyta till sig dem.
"Jag tror att entreprenörerna gillar vår plattform med marknadsföringsbolag inom spel i världsklass, egen förläggare och utvecklare på global basis, allt samlat i bolaget. För Piranha att koppla på sitt bolag till vår plattform är en win-win och synergierna är tydliga", säger vd:n.
Han tillägger att Enad Global 7 också är väldigt personliga och lägger ned mycket tid på de entreprenörerna man vill ha in i gruppen. Bolaget säger sig ha en väldigt bra dialog med Piranhas vd Russ Bullock.
Det kanadensiska bolaget genererade under den senaste tolvmånadersperioden en nettoomsättning om motsvarande runt 150 miljoner kronor med ett ebitda-resultat om 56 miljoner kronor. Det markerar således ett betydande tillskott för Enad Global 7-koncernen på båda raderna.
Piranha är kanske allra främst kända för spelserien Mechwarrior på senare tid, och har rört sig bort mot affärsmodellen work-for-hire. Det är en gammal spelserie som släpptes för första gången 1989. Tidigare spel i serien har utvecklats av bland annat Activision, och såväl Hasbro och Microsoft har agerat förläggare åt tidiga titlar. Piranha äger rättigheterna till serien sedan 2011, enligt Ross Bullock på Twitter.
I pressmeddelandet lyfte man fram att uppköpet förväntas stärka bolagets affärsmodell med förbättrad intäktsgenerering och lönsamhet.
"Det var vår strategi som vi satte igång med under 2018, att gå från work-for-hire till egen spelutveckling. Vi har alltid varit försiktiga och sett till att göra det stegvis och på ett diversifierat sätt, istället för att på en gång satsas allt på egna IP:n. Vi har fortfarande en liten del av bolaget som arbetar med work-for-hire och vilket gör oss förbereda på alla typer av scenarion", säger vd:n.
Han tillägger att koncernen har diversifierats sett till plattformar och segment såsom free-to-play och premium, varför affärsmodellen inte beror på ett ben.
En gemensam nämnare med det tidigare storförvärvet av Big Blue Bubble är bolagens säten - Kanada.
"Kanadensiska bolag har en liknande kultur som vi svenskar och vi passar väl med dem. De är också ett av de bästa länderna inom spelutveckling, så därför är det naturligt att vi letar där", säger bolagschefen och tillägger:
"Vi har dock för avsikt att bygga ett globalt bolag och tittar också på andra delar av världen".