Bildkälla: Stockfoto

Net Trading Group rusar - 'naturligt att starta upp i hemmamarknaden'

E-handelsbolaget NTG, Net Trading Group, rusar närmare 65 procent efter att dess fusionspartner Lightcircle ingått ett försäljningsavtal med Amazon.

Genom avtalet med Amazon kommer Lightcircles Kokong-laddningsprodukter bli ett av relativt få utvalda varumärken som är en del av lanseringen när Amazon öppnar i Sverige. På sikt ska avtalet även öppna för att Lightcircles produkter säljs genom Amazon i övriga Europa.

"Alla marknader som Amazon täcker är intressanta för oss, men det är naturligt att starta upp i vår hemmamarknad som är Skandinavien", förklarar NTG:s nuvarande vd Morten Hansson i en kommentar.

Lightcircle har sedan tidigare ingått andra distributionsavtal så att produkterna nu är på väg att rullas ut i de stora elektronikbutikerna i Norden.

Eftersom Lightcircle nu kommer finnas både i de stora elektronikbutikerna och Amazon, menar Hansson att man slipper diskussionen om Amazon kontra elektronikkedjorna.

"Vår strategi är att vara representerad i alla kanaler. Vi kommer också att starta en kampanj där vi använder NTG:s kundbas (130 000 kunder i Norge) för onlineförsäljning", säger bolagschefen som kommer ersättas inom kort av Lightcircles vd Morten Revill.

Bolaget som är noterat på NGM:s tillväxtlista Nordic SME är efter dagens rusning upp cirka 168 procent sedan årsskiftet. Ur ett längre tidsperspektiv är aktien fortsatt ned kraftigt.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER