Bildkälla: pixinoo / Shutterstock.com

Netflix siktar på minst 86 originalfilmer under 2018

Netflix planerar att i år släppa minst 86 originalfilmer, vilket vore ett nytt rekord från fjolårets 61 filmer. Det rapporterar Reuters.

Annons

Streamingjättens ambitiösa satsning, som överträffar det totala filmutbudet från de fyra största filmstudios för 2018, kommer efter att kritik riktats mot att filmbiblioteket hamnat i stå.

För att bemöta kritiken och det faktum att filmbiblioteket kommer att bli ännu magrare när Disney slutar sälja sina nya filmer från och med nästa år, har Netflix blivit tvungna till denna utväg. Att köpa in filmer från andra filmbolag har blivit dyrare i samband med att konkurrensen hårdnat mellan streamingaktörer.

Netflix själva uppger att det lönar sig att ha mer egna filmer. De 33 som hittills i år har släppts har setts mer än 300 miljoner gånger av mer än 80 miljoner tittare. Det motsvarar en genomsnittlig publik på mer än nio miljoner tittare per film.

Då majoriteten av tittarna (55 procent) numera finns utanför USA siktar Netflix på att hämta tillväxten mer från de marknaderna, sade bolaget till nyhetsbyrån.

Länkar och källor:

www.reuters.com

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser