Bildkälla: Stockfoto

Norsk Hydro drar ned aluminiumproduktion i Norge på grund av låg efterfrågan

Norska aluminiumproducenten Norsk Hydro har på grund av minskad efterfrågan i Europa beslutat sig för att dra ned sin produktion vid anläggningarna i Karmøy och Husnes, båda i Norge. Det framgår av ett pressmeddelande.

Närmare 110 000-130 000 ton producerad aluminiumkapacitet per år tas bort. Processen tar lite tid och den nya produktionsnivån väntas uppnås i slutet av 2022.

"Den extraordinära situationen i den europeiska ekonomin och energimarknaden orsakar en osäkerhet på marknaden och en minskad efterfrågan på våra aluminiumprodukter. Även om 50 procent av Europas produktionskapacitet för primäraluminium har begränsats under det senaste året, orsakar den senaste tidens nedgång i efterfrågan en uppbyggnad av lagren, vilket tvingar oss att vidta kraftfulla åtgärder", säger Eivind Kallevik, Executive Vice President och chef för Hydro Aluminium Metal, i en kommentar.

Norsk Hydro nämner inget om eventuella personalneddragningar eller ekonomiska effekter av beslutet. I och med den minskade produktionen kommer energibehovet att minska med 170-200 MW.

Aluminiumpriset har minskat med cirka 28 procent jämfört med fjolåret. Den senaste månaden har nedgången varit 11,7 procent, enligt Tradingeconomics.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER