Bildkälla: Stockfoto

Norska stortinget nedstängt efter bombhot - Erna Solberg: Påverkar inte vårt arbete

Det norska stortinget har stängts ned efter ett bombhot under onsdagen. Nu kommer ingen in eller ut från lokalerna. Det skriver flera medier. På plats finns flera beväpnade poliser och trafiken på gator utanför har stängts av.

"Vi har fått information om att det kan finnas ett hot mot Stortinget, men vi vet inte exakt vad det är. Polisen arbetar nu med att ta reda på vad det är som händer", säger Pål Munck som är säkerhetschef vid Stortinget, till NRK.

SVT skriver att arbetet i kammaren dock har fortsatt trots den pågående polisinsatsen, men att publiken fått lämna salen.

Høyres ledare Erna Solberg har inte släppts in i lokalerna efter bombhotet och säger till VG att hon aldrig varit med om bombhot mot stortinget.

"Jag tror inte att jag någonsin har upplevt ett bombhot mot Stortinget tidigare, men jag har upplevt bombhot på många andra ställen. Det har förekommit bombhot, särskilt mot transportknutpunkter. Det skrämmer människor, och det är olyckligt att människor använder den här typen av metoder för att skrämma människor. Stortinget går sin egen väg och det här påverkar inte vårt arbete", säger hon till tidningen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER